Rolstoelen

Een rolstoel kopen is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Bij het maken van de juiste keuze van een rolstoel kijken wij als eerste naar u. Wij vinden het belangrijk dat u goed zit en zo het meeste comfort haalt uit de juiste rolstoel. Afhankelijk van het benodigde gebruik kijken wij naar een passend model. We kijken dan naar de intensiviteit (aantal uren), welke doelstellingen, comfort voor zorgverlener en diverse andere factoren. Wij verdelen onze rolstoelen in verschillende klasse om zo de keuze voor u gemakkelijker te maken voor het benodigde gebruik. In elke klasse bieden wij en ruim aanbod. Zo kunt u diverse maten kiezen, gewichten, materialen en uiteraard ook maatwerk.

  • Actieve rolstoelen
  • Semi-actieve rolstoelen
  • Transport rolstoelen (passief)
  • Duw rolstoelen (passief)
  • Ultra Lite rolstoelen (passief)
  • Elektrische rolstoelen

 

rolstoel-actieve-model-1Actieve rolstoelen

Een actieve stoel houdt bij ons in dat de persoon in de rolstoel actief beweegt. In vergelijking met de andere klasse wordt de persoon vaak geduwd of ondersteund (passief). In de actieve klasse is de gebruiker degene die de rolstoel voort duwt door middel van de hoepels op de wielen (of m.b.v. ondersteuning). In het segment actieve rolstoelen zijn er nog een heleboel losse segmenten zoals sport- en dansrolstoelen, kinderrolstoelen en veel meer. Een actieve stoel is vaak een vast frame rolstoel. Vaak zitten de actieve rolstoelen in een gewichtsklasse tussen de 7 en 12 kg. Voor de actieve klasse adviseren wij altijd een passing. Wij maken graag een afspraak met u. Wilt u alvast ons aanbod actieve rolstoelen bekijken… klik hier

 

rolstoel-semi-actief-1Semi actieve rolstoelen

Een all-round rolstoel die voor zowel gebruiker als zorgverlener ideaal is door de diverse aanpassingen. Vaak voorzien van een opvouwbaar frameconstructie voor eenvoudig opbergen en transporteren. De rolstoel is afhankelijk van het model volledig instelbaar voor de individuele gebruiker door bijvoorbeeld hoogtestelling, zitdiepte afstellen, rughoogte, wielbasis, verstelbare beensteunen en meer. Vaak voldoen de semi actieve stoelen aan de behoeften van veel standaard gebruikers, maar vooral aan veel zorgverleners. Vaak zitten dit soort modellen rolstoelen in een gewichtsklasse van 12 tot 18 kg.

 

rolstoel-transport-standaard-1Transport rolstoelen

De naam geeft het al aan. Dit model rolstoelen worden veel getransporteerd. Vaak eenvoudig op te vouwen en daardoor makkelijke mee te nemen in bijvoorbeeld auto, trein, boot of vliegtuig. Een transport rolstoel is demontabel door het demonteren van de beensteunen, achterwielen en armleggers, waarna u het frame kunt opvouwen.. Afhankelijk van het model kunt u door middel van Quick-release de wielen demonteren. De transport rolstoelen zitten vaak in een gewichtsklasse van circa 14 tot 20 kg. Na demontage van de diverse onderdelen kan het zwaarste gedeelte vaak onder de 10 kg komen.

 

rolstoel-duw-wagen-1Duw rolstoelen

Eigenlijk kunt u deze modellen vergelijken met de transport rolstoelen. In vergelijking met de diverse transport rolstoelen kan in de duw rolstoel de gebruiker zelf de rolstoel niet bewegen. Deze is namelijk niet voorzien van een grote wielen aan de achterzijde met duwhoepels. In de meeste gevallen zijn deze voorzien van 12,5 inch wielen. Deze stoelen hebben een gewicht van circa 9 tot 15 kg.

 

rolstoel-ultra-lite-lichtgewicht-1Ultra Lite rolstoelen

Deze extreem lichtgewicht opvouwbare rolstoelen zijn klein en compact en tevens licht van gewicht. Dit model rolstoel wordt vaak gebruikt als “nood” rolstoel. De ervaring is dat deze rolstoelen standaard worden meegenomen in de auto of op vakantie en indien het nodig is dat deze erbij wordt gehaald. Door het kleine en compacte zijn ze vaak lastiger te duwen en is het zitcomfort ook minder goed dan bij een transport rolstoel. Deze ultra lite rolstoelen zitten in de klasse van 7 tot 10 kg. Vaak vouwen deze kleine rolstoelen in 1 keer in elkaar en zijn soms voorzien van een transporttas.

 

rolstoel-elektrisch-model-1Elektrische rolstoelen

Bij een elektrisch model rolstoel komt vaak een heleboel kijken. De gebruiker moet samen met zijn rolstoelen zo onafhankelijk mogelijk zijn. In de praktijk zit de gebruiker vaak ook de gehele dag in zijn elektrische rolstoel. Er moet goed gekeken worden naar de diverse zitsystemen, maar ook naar hoog-laag functie, kantelfunctie, elektrische beensteunen en veel meer. Daarnaast zijn er nog diverse mogelijkheden qua aandrijving zoals achterwiel, mid-wheel of voorwiel. In ons assortiment hebben wij naast de zeer geavanceerde modellen ook de meer standaard elektrische rolstoelen. Dit betreffen vaak standaard modellen die in huis vaak een goede oplossing kunnen zijn als alternatief voor bijvoorbeeld een trippelstoel. Voor een elektrische rolstoel adviseren wij altijd een afspraak te maken om te kijken wat de diverse mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met ons op.

 

Voor de verschillende rolstoelen hebben wij ook een uitgebreid assortiment originele en universele accessoires. Denk hierbij aan tassen, stokhouders, paraplu’s, hoezen en meer. Naar de kleine accessoires kunnen wij u ook voorzien in bijvoorbeeld elektrische ondersteuning (duwhulp of zelf besturen), handbikes, diverse banden en velgen, aanpassingen en veel meer.

×

Neem contact met ons op