Bloeddrukmeter test: Lidl bloeddrukmeter Sanitas SBM 52

oktober 17, 2016 - by Administrator Zorg Totaal - in Aankooptips, Health

No Comments

U kent het vast wel. Een product dat normaal gesproken duur is en nu tijdelijk bij een supermarktketen zeer voordelig verkrijgbaar is. Een voorbeeld hiervan is de bloeddrukmeter van Sanitas, de SBM 52. Recent was deze bloeddrukmeter bij de Lidl in de aanbieding voor het aantrekkelijke bedrag van slechts 10 euro.

Begrijpelijk dan ook, dat een klant van ons de Omron M3 en de MIT5 bloeddrukmeters te duur vond. Naar aanleiding van deze reactie was onze nieuwsgierigheid toch te groot geworden en hebben we de SBM 52 bij de Lidl gehaald en uitgebreid getest. Deze test hebben we uitgevoerd op de volgende manier:

 1. De bloeddrukmeter om de linker bovenarm van testpersoon 1 bevestigd
 2. Hierna de centrale knop ingedrukt
 3. De bloeddrukmeter pompte de band op tot een waarde van circa 180
 4. Omdat dit geen resultaat gaf, werd de band nogmaals opgepompt, nu tot een waarde van circa 250
 5. Nadat dit nog steeds geen resultaat gaf, werd de band verder opgepompt tot een waarde van 300
 6. Na 6 minuten gaf het apparaat het op met de mededeling dat het geen resultaten had (enkele metingen waren binnen kortere tijd voltooid)

Deze test hebben we op 2 testpersonen uitgevoerd, bij beiden zowel op de linker- als op de rechterarm. Beide testpersonen ervaarden een tintelend gevoel in de armen tijdens de meting, door de extreem hoge druk op de bovenarm. Tevens liet de meting bij beide testpersonen bloeduitstortingen achter en gaf het apparaat geen resultaat op de meting, behalve een error. LET OP: beide testpersonen waren gezonde jongemannen tussen de 20 en 40 jaar, die beide niet gevoelig zijn voor drukplekken, noch decubitus.

 

Hieronder enkele illustraties van de test (klik op de afbeelding voor vergroting):
bloeddrukmeter-sanitas-sbm-52-test-1 bloeddrukmeter-sanitas-sbm-52-test-2 bloeddrukmeter-sanitas-sbm-52-test-3

 

Hartstichting advies

De Nederlandse Hartstichting is zich ook bewust van het gevaar van het kopen van een niet-goedgekeurde bloeddrukmeter en heeft daarom een artikel opgesteld met daarin een lijst van bloeddrukmeters die u sowieso veilig kunt kopen voor thuisgebruik. Deze overzichtelijke lijst kunt u vinden op https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/thuis-de-bloeddruk-meten

 

Conclusie

Ten slotte: ons advies kunnen we erg kort houden. We sluiten ons namelijk aan bij de Hartstichting en adviseren u een kwalitatief hoogwaardige bloeddrukmeter te kopen. Uiteraard zijn deze prijziger, maar uiteindelijk hebt u het product voor uw gezondheid, iets dat toch zwaarder moet wegen, zeker gezien onze ervaringen. Een bloeddrukmeter kunt u daarom het beste bij een specialist kopen. Hebt u toch twijfels of vragen? Neem contact met ons op of vraag uw huisarts.

Share this article

Administrator Zorg Totaal

1 comment

 • A. Schraven

  24 mei 2018 at 10:02

  zeer goed en nauwkeurige bloeddrukmeter Sanitas SBM 52

Comments are closed.

×

Neem contact met ons op